zaterdag, 17. januari 2015 - 20:57 Update: 17-01-2015 21:28

Treinverkeer door Kanaaltunnel wordt zondag pas hervat

Amsterdam

Het treinverkeer door de Kanaaltunnel wordt zondag pas hervat, zo meldt nrc.nl. Dat heeft de directie van Eurostar zaterdagavond laten weten. De treinen zullen eerst nog wel met vertraging rijden.

Een van de tunnels gaat zaterdagavond al open maar daar zullen alleen auto's en vrachtwagen met hun passagiers doorheen kunnen, zo meldt de krant op basis van berichtgeving van AP.

Zaterdagmiddag ontstond er brand in de tunnel, waarschijnlijk in een vrachtwagen op een trein die op dat moment door de tunnel reed. Later heeft de politie dat bericht ontkend, aldus de krant. Maar er zijn volgens de politie geen gewonden gevallen. De brand zou vlak bij de Franse zijde van de tunnel hebben plaatsgevonden. De betreffende trein is weggesleept en de andere treinen die op dat moment door de tunnel reden, zijn teruggekeerd naar het station waar ze vandaan kwamen.

's Middags meldde Eurostar op Twitter dat er de hele dag geen treinen meer zouden rijden. Eurostar SERVICE UPDATE - No further services will be running today, more info will be updated this evening on http://t.co/deI6LKR0uH.