dinsdag, 31. maart 2015 - 15:51 Update: 31-03-2015 21:47

Videobeelden van arrestatie voor balkonmoord Amsterdam

Aanhoudingen voor balkonmoord in Amsterdam
Foto: Politie
Amsterdam

Een arrestatieteam heeft maandagochtend om 05.30 uur in Heemskerk een 25-jarige man aangehouden. 'Hij wordt verdacht betrokken te zijn bij de diefstal van de BMW 320, die gebruikt is als vluchtauto bij het dodelijk schietincident aan de Pieter van der Werfstraat in Amsterdam-Geuzenveld', meldt de politie dinsdag.

Dinsdagochtend 31 maart heeft de recherche een 22-jarige man uit Beverwijk in het Huis van Bewaring als verdachte gehoord in verband met de diefstal van de vluchtauto. Beide verdachten zijn bekenden van de  politie. Bij het schietincident, dat plaatsvond op woensdagavond 14 januari 2015, werd de 60-jarige Turkse Beyhan Demirci op haar balkon met een automatisch geweer doodgeschoten.

De in Heemskerk aangehouden verdachte kwam in beeld na forensisch- en technisch onderzoek aan de gebruikte vluchtauto. Deze auto is in brand gestoken, maar desondanks was het voor forensisch specialisten mogelijk om sporen veilig te stellen. Deze sporen leidden uiteindelijk naar de in Heemskerk aangehouden verdachte.

Rechercheurs die dit onderzoek onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam in behandeling hebben, sluiten meer aanhoudingen niet uit.

Videobeelden van arrestatie

Provincie:
Blik op 112: