maandag, 19. september 2016 - 20:00

Opel met drie primeurs op Autosalon van Parijs 2016

Opel met drie primeurs op Autosalon van Parijs 2016
Opel met drie primeurs op Autosalon van Parijs 2016
Opel met drie primeurs op Autosalon van Parijs 2016
Opel met drie primeurs op Autosalon van Parijs 2016

Opel pakt flink uit op de Autosalon van Parijs (1 t/m 16 oktober 2016). Alle ogen zijn gericht op de wereldpremière van de elektrisch aangedreven Opel Ampera-e, die de magische 400 kilometergrens (NEDC) met ruime marge overschrijdt en daarmee de concurrentie ruim achter zich laat. Opel zal tijdens de persconferentie in Parijs nog meer groot nieuws over de Ampera-e onthullen. Deze persconferentie vindt plaats op de Opel-stand op 29 september om 12:15. Andere wereldprimeurs zijn weggelegd voor de stoere Opel KARL ROCKS met SUV-achtige kenmerken en de stijlvolle Opel Cascada Supreme met exclusieve details. Verder nemen ook de nieuwe Opel Zafira en MOKKA X een belangrijke plek in op de Opel-stand in Hal 5-2, standnummer 501, waar CEO dr. Karl-Thomas Neumann deze modellen zal onthullen.

Wereldpremière Opel Ampera-e

De revolutionaire Ampera-e is toonaangevend in zijn klasse. Met een actieradius van meer dan 400 kilometer (volgens NEDC) op één acculading biedt hij een aanzienlijk groter rijbereik dan de concurrentie, zelfs 30 procent meer dan zijn grootste rivaal. Tevens staat hij garant voor optimaal rijplezier en sportautoprestaties dankzij het koppel van 360 Nm en het motorvermogen van 150 kW (204 pk). Zo accelereert hij in slechts 3,2 seconden van 0 naar 50 km/u. Het 60 kWh-batterijpakket is onder de vloer gemonteerd, zodat het interieur onverminderd ruimte biedt voor vijf personen. De bagageruimte (381 liter) is bovengemiddeld voor een auto van 4,17 meter lang. Zoals elke Opel is ook de Ampera-e zeer vooruitstrevend op het gebeid van connectiviteit dankzij Opel OnStar en IntelliLink.

Wereldpremière Opel KARL ROCKS

De nieuwe KARL ROCKS is de stoere versie van Opels instapmodel. Hij valt op door zijn SUV-achtige kenmerken, zoals de stoerdere bumpers, de wielkastverbreders, de zilveren dakrails, de beschermpanelen op de flanken en de 15-inch tweekleurige lichtmetalen wielen. Ook de hogere zitpositie door de 18 millimeter grotere bodemvrijheid maken de KARL ROCKS uniek. Verder biedt hij dezelfde praktische kenmerken als de reguliere KARL, zoals standaard vijf deuren, vijf zitplaatsen en een bagageruimte van ruim 1.000 liter (met achterbank neergeklapt). Ook voor deze nieuwkomer is de connectiviteit van hoog niveau, aangezien hij leverbaar is met Opel OnStar en R 4.0 IntelliLink infotainment.

Wereldpremière Opel Cascada Supreme

Met de nieuwe Cascada Supreme presenteert Opel een bijzondere uitvoering van de stijlvolle cabriolet. Alle details en kleurschakeringen zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd. Het model wordt leverbaar in de carrosseriekleuren 'Pull Me Over Red', 'Summit White' en 'Black Meet Kettle', die geaccentueerd worden door onder meer de zwarte grille, zwarte spiegelkappen en 20-inch lichtmetalen wielen in twee tinten glanzend zwart. Ook in het interieur zijn details afgewerkt in pianozwart en is contrasterend rood stiksel toegepast.

Nieuwe Opel Zafira

Behalve de drie wereldprimeurs staat ook de nieuwe Opel Zafira in de schijnwerpers. Hij onderscheidt zich net als zijn voorganger met onder meer het Flex7-stoelsysteem, de (optionele) ergonomische, zesvoudig verstelbare en AGR-gecertificeerde voorstoelen en de geïntegreerde FlexFix-fietsendrager. De Zafira is een indrukwekkende verschijning, met onder meer een nieuw ontworpen dashboard en uitzonderlijke connectiviteit. Hij is leverbaar met keuze uit twee IntelliLink-infotainmentsystemen van de nieuwste generatie, terwijl Opel OnStar inclusief 4G Wifi-hotspot standaard is op de uitvoeringen Business+, Innovation en Business Executive. De Zafira is bovendien als eerste in zijn klasse leverbaar met AFL LED-verlichting (Adaptive Forward Lighting).

Avontuurlijke Opel MOKKA X

Ook kunnen bezoekers van dichtbij kennismaken met de nieuwe Opel MOKKA X. De compacte SUV heeft een nieuw design met een kenmerkend front. Kwaliteit, comfort en ergonomie zijn van hoger niveau dankzij het compleet nieuwe dashboard. Infotainment en connectiviteit zijn ongekend in deze klasse. Behalve de persoonlijke service-assistent Opel OnStar, met onder meer een WiFi hotspot, komt het model ook met de nieuwste generatie van het IntelliLink-infotainmentsysteem, inclusief Apple CarPlay voor naadloze smartphone-connectie. Het rijplezier en de veiligheid is van nog hoger niveau in combinatie met het intelligente en adaptieve all-wheel drive. Door deze intelligente sturing beperkt dit all wheel drive systeem ook het brandstofverbruik. Dit optionele systeem verdeelt de aandrijfkrachten traploos tussen de voor- en achteras, van 100% naar de voorwielen tot maximaal 50% naar de achterwielen.

Categorie:
Tag(s):