woensdag, 21. september 2016 - 16:19 Update: 21-09-2016 16:33

Zandkunstenaars maken replica van nieuwe Mazda MX-5 RF

Zandkunstenaars maken replica van nieuwe Mazda MX-5 RF
Foto: Mazda Motor Nederland
Rotterdam

Als je de foto voor het eerst ziet zou je kunnen denken dat het om een kleimodel gaat maar niets is minder waar. Kunstenaars van de Haagse organisatie World Sand Sculpting Academy WSSA hebben bij Mazda-dealer Mulder-Mazda in Rotterdam in de showroom een zandsculptuur van de nieuwe MX-5 RF op ware grootte vervaardigd. Dit heeft Mazda bekendgemaakt.

18.000 kg zand

De sculptuur is gemaakt van 18.000 kg speciaal zand en is tot in het kleinste detail vormgegeven. De Mazda MX-5 liefhebbers kunnen alvast een kijkje komen nemen, maar zullen toch nog even moeten wachten op een proefrit. 

2e kwartaal 2017

De MX-5 RF, wat staat voor Retractable Fastback, zal halverwege het tweede kwartaal van 2017 z’n opwachting in Nederland maken. Prijzen zullen in de loop van volgende maand bekend worden gemaakt.

De Retractable Fastback werd voor het eerst onthuld op de New York International Auto Show in maart dit jaar en de spectaculaire uitvoering van de legendarische roadster vormde het hoogtepunt van de Mazda stand op Goodwood bij zijn Europese première in juni,

Hardtop

De MX-5 RF is een vervolg op de MX-5 met inklapbare hardtop van de vorige generatie. De nieuwe kap opent en sluit met het omzetten van een schakelaar en dat kan bij snelheden tot 10 km/u. Net als zijn voorganger beschikt de MX-5 RF over één van de snelst te openen en sluiten hardtops en combineert op geraffineerde wijze de voordelen van een elektrisch bedienbaar dak met een opvallend nieuw design, dat perfect past bij het op het Kodo-design geïnspireerde exterieur van de MX-5 met soft-top.

Eerder dit jaar was de vierde generatie van de MX-5 het eerste model ooit dat zowel de titel ‘World Car of the Year’ als die van ‘World Car Design of the Year’ wist te winnen tijdens de 2016 editie van deze prestigieuze verkiezing. Vanaf de introductie in Europa, afgelopen najaar, heeft de ‘ND’ tot op de dag van vandaag al minstens 70 awards gewonnen, in navolging van de 225 die door de eerste drie MX-5 generaties zijn binnengesleept.

Categorie:
Provincie: