dinsdag, 8. december 2015 - 9:04 Update: 08-12-2015 16:01

Brit Declan Rooney heeft 46 kinderen en verwacht er nog eens 15 bij

Brit Declan Rooney heeft 46 kinderen en nog eens 15 verwacht
Foto: Archief FBF.nl
Londen

De Brit Declan Rooney heeft inmiddels al 46 kinderen verwekt. Het krijgen van zoveel kinderen doet hij naar eigen zeggen om vrouwen te helpen.

De 43-jarige Rooney heeft zoveel kinderen door het doneren aan vrouwen van zijn sperma. Hij vraagt niets om zijn helpende hand maar zijn activiteiten liggen inmiddels wel onder vuur. Volgens experts is zijn 'service' immers niet zonder gevaar.

Roony biedt al twee jaar lang zijn sperma aan via Facebook of de app. Vrouwen kunnen het bestellen, waarna Rooney zijn kwakje komt bezorgen. Inmiddels heeft de 'superpapa' al 17 jongens en 14 meisjes op zijn naam staan en er zijn op dit moment nog eens 15 vrouwen zwanger van hem. Geld rekent hij niet, dan alleen de gemaakte onkosten. Of het nou alleenstaande, lesbische koppels of hetero-vrouwen zijn ze kunnen allemaal een beroep doen op zijn aanbod.

Screening

Rooney zegt dat hij de potentiële moeders eerst screent. Ze moeten aantonen dat ze financieel in staat zijn om voor het kind te zorgen. Als dat in orde is kunnen de vrouwen kiezen of ze zijn sperma kunstmatig of op de natuurlijke wijze willen verkrijgen.

Experts zijn sceptisch. Zij vrezen dat er in een bepaalde regio waar Rooney actief is later halfbroers- en zussen met elkaar in contact komen,, een relatie aangaan, en aan kinderen beginnen met alle bijkomende complicaties. 

Categorie: