donderdag, 10. december 2015 - 23:46 Update: 11-12-2015 9:54

'Genève verhoogt terreuralarm na opmerken vriend van Abdeslam in auto met Belgisch kenteken'

'Vriend van Abdeslam in auto Genève opgemerkt. Stad verhoogt terreuralarm.'
Genève

In het Zwitserse Genève is dinsdag een bestelwagen met een Belgische nummerplaat opgemerkt. In de bestelwagen zou een vriend van Salah Abdeslam, die verdacht wordt van de terreuraanslagen in Parijs, hebben gezeten. Dit meldt de Zwitserse krant Le Temps.

De krant meldt dit zonder specifieke bronvermelding. De politie van Genève sloeg donderdag alarm omdat zich mogelijk terreurverdachten rond of in de stad ophouden. De twee personen in de bestelwagen zouden door de Franse autoriteiten gesignaleerd zijn vanwege zeer sterke verdenkingen van radicaliseren. Volgens bronnen bij de Zwitserse krant La Tribune de Genève zijn de mannen in de loop van dinsdagnacht Zwitserland binnengekomen, maar hebben ze inmiddels Zwitserland al weer verlaten.

Donderdag werd ook bekend dat de politie van Genève op zoek is naar vier verdachten die in verband worden gebracht met de aanslagen in Parijs. Woensdag kreeg de Geneefse politie het signalement van de verdachten door. Voor de stad geldt een verhoogd alarmniveau. Welke rol deze vier verdachten precies gespeeld hebben bij de aanslagen in nog onbekend, zo meldt de Belgische krant De Morgen. Genève is de thuisbasis van een dertigtal grote internationale organisaties, waaronder de Verenigde Naties.

Lees alles over:
Categorie: