zaterdag, 23. januari 2016 - 20:34 Update: 24-01-2016 9:55

Zeker 19 doden door sneeuwstorm VS

Noodtoestand en reisverbod in New York vanwege hevige sneeuwval
Foto: fbf
New York

De burgemeester van New York, Bill de Blasio, heeft zaterdag op een persconferentie gezegd dat de sneeuwstorm die nu over een aantal Amerikaanse staten trekt. een van de zwaarste stormen is in de geschiedenis van de VS.

In New York, maar ook in elf andere getroffen staten is de noodtoestand uitgeroepen. New York heeft per direct een reisverbod afgekondigd vanwege het extreme winterse weer. Delen van de metro die boven de grond rijden worden afgesloten en de bussen rijden al langer niet meer. Ook zijn tunnels en bruggen afgesloten en alle Broadwayshow voor zaterdagavond zijn afgelast. Ook het vliegverkeer heeft veel hinder van de sneeuwval. Er zijn al duizenden vluchten geschrapt.

In grote delen van de Amerikaanse oostkust is zo'n halve meter sneeuw gevallen. De weerdiensten verwachten in de komende uren drie tot zes centimeter sneeuw per uur. Automobilisten mogen echt niet meer de weg opgaan, alleen taxi's en hulpdiensten mogen dat nog.

Inmiddels heeft de sneeuwval al zeker aan negentien mensen het leven gekost, waaronder bij verkeersongelukken. Zo'n 85 miljoen huishoudens aan de oostkust van de Verenigde Staten hebben last van het winterweer. 58.000 huishoudens en bedrijven zitten zonder stroom.

Categorie: