zondag, 24. januari 2016 - 10:47 Update: 24-01-2016 16:39

'Burgemeester Koksijde wil zwemverbod voor asielzoekers'

'Burgemeester wil zwemverbod voor asielzoekers'
Foto: Archief EHF
Koksijde

De Burgemeester van het Belgische Koksijde wil in zijn gemeente een zwemverbod instellen voor asielzoekers. Aanleiding zouden twee incidenten zijn waarbij bewoners van een asielzoekerscentrum betrokken zijn geweest.

Volgens het Laatste Nieuws werd zaterdag een vluchteling opgepakt omdat hij in het zwembad een meisje van 10 jaar enkele seconden had vastgehouden. Volgens een woordvoerder van het parket West-Vlaanderen is de man na verhoor heen gezonden.

Getuigen zegen dan de man van Irakese afkomst het meisjes vasthield en dicht tegen zich aanhield. Omdat dit door omstanders als ongepast werd beschouwd, werd de politie gebeld. De man verklaarde dat hij in zijn ogen niets fout had gedaan.

Volgens de burgemeester zou er deze week ook een incident zijn geweest met een asielzoeker die aan het gluren was. Na het incident is er een gesprek geweest met Fedasil. Deze zou uitleg geven over de gedragscode in het zwembad. ‘Maar het vorige brandje is nog niet geblust en dan gebeurt dit’, aldus de burgemeester.

Categorie: