zondag, 27. maart 2016 - 15:51 Update: 27-03-2016 22:04

Waterkanon ingezet om hooligans van Beursplein Brussel te verjagen

Hooligans zorgen voor gespannen sfeer bij herdenking Brussel
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Brussel

Op het Beursplein in Brussel liep de spanning zondagmiddag op toen een groep van ongeveer 450 voetbalhooligans in het zwart gekleed zich wilde aansluiten bij de een groep van mensen die daar de slachtoffers van de aanslagen van afgelopen dinsdag aan het herdenken waren. Dit melden de Belgische media zondagmiddag.

De Belgische politie is massaal op de been en heeft de groep hooligans, die anti-IS spandoeken meedragen, rond 14.00 uur van het station in Brussel-Noord door de stad begeleid tot aan het Beursplein. Inmiddels heeft de politie het Beursplein afgesloten en is begonnen het plein leeg te maken. Mensen kunnen het plein nog wel verlaten maar er mogen geen mensen meer naar het Beursplein.

Waterkannon ingezet

De Mobiele Eenheid is in grote getale aanwezig en had op de achterhand een aantal waterkanonnen staan die uiteindelijk ook rond 16.00 uur werden ingezet tegen de hooligans om ze van het Beursplein te verdrijven toen zij niet weg wilden gaan toen de politie dat had gevorderd.

De groep mensen die al eerder vandaag naar het Beursplein kwamen deden dit tegen het verzoek van de autoriteiten in. Die adviseerden uit veiligheidsoverweging om helemaal geen bijeenkomsten te houden. 

Lees alles over:
Categorie: