dinsdag, 12. april 2016 - 12:21 Update: 12-04-2016 16:45

Arrestatiefoto van 'vermoeide' Abdeslam uitgelekt

Foto uit gevangenis toont uitgeputte terreurverdachte Abdeslam
Foto: Archief EHF
Brugge

Er is een foto uitgelekt waarop terreurverdachte Salah Abdeslam (26) na zijn arrestatie te zien is met lang haar en een baard. Op deze foto lijkt hij een andere Abdeslam dan die we kennen van de opsporingsfoto.De foto is dinsdag gepubliceerd in de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Vermoeid

Op de foto ziet Abdeslam er erg vermoeid uit. Volgens een bron binnen de gevangenis in Brugge aan de krant is dat ''een gevolg van het zware gevangenisregime. Acht keer per uur gaat een cipier kijken in zijn cel en wordt het licht aangeknipt om te zien of alles oké is. Dat is behoorlijk afmattend.''

Salah Abdeslam werd op vrijdag 18 maart gearresteerd in een woning  aan de Vierwindenstraat in Sint-Jans-Molenbeek. Salah Abdeslam was de enige terrorist die de aanslagen van 13 november in Parijs overleefde. De reden waarom is nog altijd onduidelijk. Nu ook zijn vriend Mohamed Abrini, ‘de man met het hoedje’, is opgepakt zal het verhoor van Abdeslam ook gespitst zijn op zijn aandeel van de aanslagen van Brussel en Zaventhem. Abrini heeft zaterdag tegenover de politie verklaard dat de aanslagen op de luchthaven en de metro werden versneld na de arrestatie van Abdeslam.