vrijdag, 1. juli 2016 - 23:25 Update: 02-07-2016 0:04

Doden en tientallen gewonden bij gijzeling dilplomatenwijk Bangladesh

Doden en tientallen gewonden bij gijzeling dilplomatenwijk Bangladesh
Foto: Archief Sxc
Dhaka

In de diplomatenwijk in de Bengaalse hoofdstad Dhaka heeft een groep schutters een onbekend aantal mensen gegijzeld in een restaurant dat populair is bij buitenlanders.

Het gaat om het O´Kitchen restaurant waar vooral veel Europeanen en Amerikanen komen. Het O´Kitchen restaurant bevindt zich in hetzelfde pand als de Holey Artisan Bakery. Een groep van 8 of 9 gewapende mannen is het pand binnengedrongen waarbij is geschoten en er zijn tientallen personeelsleden en bezoekers van het restaurant in gijzeling genomen. Volgens de politie zijn daar ook buitenlanders bij..

De politie heeft laten weten dat er twee agenten gedood zijn en 30 politiemensen gewond zijn geraakt. Dat zou tijdens een vuurgevecht zijn gebeurd, zo meldt de BBC vrijdag. IS claimt zeker 20 mensen van verschillende nationaliteiten gedood te hebben, maar dat is officieel nog niet bevestigd. Het persbureau Amaq dat in handen is van Islamitische Staat (IS) laat weten dat de aanval inderdaad is uitgevoerd door IS.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat alle Nederlanders van wie bekend is dat ze in Bangladesh verblijven, veilig zijn.

Categorie: