dinsdag, 19. juli 2016 - 10:10 Update: 19-07-2016 11:46

Vlag IS aangetroffen bij Afghaan (17) die met bijl in Beieren treinreizigers aanviel

Man verwond mensen in trein met bijl in Duitsland
Würzburg

De Duitse politie heeft een vlag van Islamitische Staat gevonden in de kamer van de Afghaanse tiener die in een trein in Duitsland vier mensen met een bijl heeft verwond.

Volgens het minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Beieren gaat het om een zelfgemaakte vlag die bij kamer/huiszoeking is aangetroffen.

De tiener verwonde vier mensen met de bijl-aanval maandagavond bij het Beierse Würzburg. Ten tijde van de aanval zou de man volgens de getuigen ''islamitische kreten'' hebben geroepen. Hij zou onder andere Allahu Akbar (God is groot) hebben geroepen.

Twee van de slachtoffers verkeren nog in kritieke toestand. Volgens de Duitse media zijn de slachtoffers een echtpaar van 62 en 58 jaar, hun dochter van 27 en haar vriend van 31. De overige veertien reizigers zaten in de coupe toen het drama zich voltrok. 

De dader wist uit de trein, die tot stilstand was gekomen, te ontvluchten. De politie heeft hem korte tijd later doodgeschoten omdat de man ook de politie met de bijl te lijf wilde gaan. De man zou zonder ouders zijn gevlucht naar het westen.

Categorie:
Blik op 112:
Tag(s):