zaterdag, 6. augustus 2016 - 11:13 Update: 06-08-2016 11:16

Ongelukken op Franse wegen op tweede Zwarte zaterdag

Ongelukken op Franse wegen op tweede Zwarte zaterdag
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Zwanenburg/Frankrijk

Ook op deze tweede zwarte zaterdag stonden vakantiegangers wederom vroeg vast. 'Dit keer zijn meerdere ongelukken in Frankrijk de boosdoener. Ook in Duitsland en Oostenrijk loopt het, hier wel zoals verwacht, vast', meldt de VID zaterdag.

'Op de Autoroute du Soleil (A7) tussen Lyon en Orange ging het even na 05.00 uur op verschillende plaatsen mis. Vooral een ongeluk even ten zuiden van Lyon zorgt voor oponthoud', aldus de VID. 

Door de botsing met meerdere auto's staat er al meer dan 20 kilometer file. Omrijden via de normaal zo rustige A75 (Clermont-Ferrand) werkt niet. Door een ongeluk staat ook hier het verkeer vast.

Oostenrijk en Duitsland

De files in Oostenrijk en Duitsland gedragen zich meer conform verwachting. Op de A3 bij Nürnberg heeft door werkzaamheden de hele nacht file gestaan richting Oostenrijk. In Oostenrijk zelf is de Karawankentunnel richting Slovenië een grote bottleneck. De file van bijna 15 kilometer geeft veel vertraging. Nederlanders die richting Kroatië rijden staan daar al de hele nacht vast.

Categorie: