donderdag, 11. augustus 2016 - 20:26 Update: 11-08-2016 20:55

Zes jaar cel voor seksueel misbruik en mishandelen tieners

Zes jaar cel voor seksueel misbruik en mishandelen tieners
Foto: SXC
Antwerpen

De rechtbank in Antwerpen heeft een 24-jarige man uit Roosendaal veroordeeld tot zes jaar cel.

De man heeft in het Belgische Essen vijf meisjes in de leeftijd van 15 tot 19 jaar aangerand en verkracht. De vijf meisjes komen uit een zelfde vriendenclub. Toen de man vorig jaar vastzat voor een drugsdelict, deden ze aangifte tegen hem. De man zou in Essen bekendstaan als 'de Afghaan'.

De meisjes hebben allemaal een verklaring afgelegd. Zo liet een 19-jarig meisje weten dat ze anaal verkracht werd en dat de man tot bloedens toe in haar borst had gebeten. Een meisje dat met de man in Roosendaal was uitgegaan, verklaarde aan de politie dat ze onwel was geworden nadat de man haar op een cocktail had getrakteerd. ook zij werd verkracht en gebeten. Een andere jonge vrouw met wie de man een relatie heeft gehad, vertelde aan de politie dat ze van de man de drug MDMA moest  nemen, waarna ze misbruikt werd. Ook een 15 en een 16-jarig meisje getuigden dat ze door de man zijn aangerand.

Er is volgens het Openbaar Ministerie geen enkele reden om de verklaringen van de meisjes in twijfel te trekken. De beklaagde erkent dat hij met sommige meisjes uitgeweest is, n seksuele contacten had, maar dat gebeurde volgens hem nooit tegen hun zin. Volgens hem spannen de meisjes tegen hem samen, omdat hij geen relatie met ze wilde.