donderdag, 11. augustus 2016 - 23:28 Update: 12-08-2016 0:15

Nederlander in Frankrijk opgepakt voor verkrachten jongetjes van 8 en 10

Nederlander in Frankrijk opgepakt voor verkrachten jongetjes van 8 en 10
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Nice

In de Zuid-Franse Kustplaats Nice is zaterdag een Nederlander opgepakt op verdenking van het verkrachten van twee jongetjes/. Het zou gaan om twee broertjes van acht en tien jaar.

De Nederlander van rond de veertig zou de jongetjes hebben ontmoet op de Promenade des Anglais, de lange boulevard langs het strand. Dit heeft de Franse nieuwszender bfmtv.com donderdag naar buiten gebracht. Volgens de krant Nice Martin heeft de man verklaard dat hij ijsjes voor de jongens had gekocht en hen heeft meegenomen naar zijn appartement. De man zegt dat de jongens hebben meegewerkt aan het contact. Bij de man is kinderporno aangetroffen. Het zou gaan om beelden van kinderen die zich aan het omkleden zijn op het strand.

Er wordt nu onderzocht of de man nog andere slachtoffers heeft gemaakt. De identiteit van de man is niet bekend. RTL Nieuws meldt dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken de zaak ontkent. Buitenlandse Zaken tegen RTL Nieuws: 'Er is afgelopen weekend geen Nederlander in Nice aangehouden om deze redenen.'