woensdag, 9. november 2016 - 15:22 Update: 09-11-2016 16:01

Moordverdachte met 6 kilo heroïne door KMar in Duitsland aangehouden

Moordverdachte met 6 kilo heroïne door KMar in Duitsland aangehouden
Foto: KMar
Kleve/Rees (Duitsland)

Het Grensoverschrijdend politieteam (GPT) van de Koninklijke Marechaussee (KMar) heeft afgelopen zondagavond op de snelweg ter hoogte van het Duitse Rees een voortvluchtige verdachte van moord aangehouden die op dat moment tevens in het bezit was van 6 kilo heroïne. Dit heeft de KMar woensdag bekendgemaakt.

Het GPT hield tijdens een patrouille een 29-jarige Montenegrijn aan die gesignaleerd stond voor een gevangenisstraf van 14 jaar wegens moord. In de auto van de man en zijn 25-jarige bijrijdster werd ruim 6 kilo heroïne gevonden. Het onderzoek naar de drugs en de uitlevering loopt in Duitsland.

Drugs onder voetenruimte verborgen

De drugs waren verborgen in de bodem van de voetenruimte achter de bestuurderstoel. De 29-jarige aangehouden verdachte droeg naast zijn eigen identiteitspapieren ook verschillende valse identiteitspapieren bij zich. 

De man viel door de mand toen zijn eigen gegevens in het zoeksysteem werden ingevoerd. De man werd in Montenegro tot een gevangenisstraf van 14,5 jaar veroordeeld voor moord maar vluchtte ongeveer een jaar geleden uit de gevangenis.