dinsdag, 3. oktober 2017 - 20:19 Update: 04-10-2017 15:06

'Lichaam Zweedse journaliste had meerdere messteken'

'Lichaam Zweedse journaliste vertoonde diverse messteken'
Foto: Archief EHF
Kopenhagen/Zweden

Op de romp van de Zweedse onderzoeksjournaliste Kim Wall zijn diverse messteken aangetroffen. Dit heeft het Openbaar Ministerie dinsdag tijdens een hoorzitting verklaard.

Romp

De romp van de journaliste werd 21 augustus gevonden voor de kust van Kopenhagen nadat zij op 10 augustus voor een verhaal over de Deense uitvinder Peter Madsen (46) aan boord gestapt van zijn zelfgebouwde onderzeeër. Het lichaam werd aangetroffen zonder hoofd, armen en benen.

Onderzeeboot gezonken

Op 11 augustus zonk de onderzeeboot ten zuiden van Kopenhagen en werd Madson uit het water gehaald. Het lichaam van Kim Wall werd niet in de boot aangetroffen. Volgens de uitvinder was de boot gezonken door technische problemen, maar later bleek uit onderzoek dat het opzet was. De Deense uitvinder werd vervolgens door de politie opgepakt. Hij zit vast op beschuldigingen van dood door ernstige nalatigheid. 

Gruwelfilmpjes

Op de computer van uitvinder Peter Madsen zijn volgens het Zweedse OM ook filmpjes gevonden van executies van vrouwen. Het voorarrest van Madsen is tot 31 oktober verlengd.

Categorie: