maandag, 16. juli 2018 - 10:57 Update: 16-07-2018 11:48

Engelse veiligheidsdiensten verwachten aanslagen in vakantieoorden

Engelse veiligheidsdiensten verwachten aanslagen in vakantieoorden
Foto: Ikea
Londen

Volgens Engelse veiligheidsdiensten worden er terroristen gerekruteerd om deze zomer aanslagen te plegen in populaire vakantieoorden.

Dit schrijft de Telegraaf op basis van berichtgeving in de Engelse krant Daily Mail. Uit onderschepte berichten vande  terroriste Samantha Lewthwaite zou volgens de Engelse krant blijken dat Lewthwaite op zoek is naar vrouwen die willen toeslaan in Spanje, Canarische eilanden, Cyprus, Turkije en Griekenland. Samantha Lewthwaite heeft de bijnaam 'de witte weduwe'.   Lewthwaite zou inmiddels 30 vrouwelijke terroristen hebben gerekruteerd en getraind in het maken van bommen. Ze traint het liefst blanke bekeerlingen, want die trekken minder aandacht van de politie. 

Lewthwaite trouwde in 2002 met Jermaine Lindsey die verantwoordelijk was voor de aanslagen in Londen op 7 juli 2005. Bij die aanslagen kwamen 26 mensen om het leven. De Engelse  Lewthwaite wordt zelf al jarenlang in verband gebracht met een reeks van aanslagen. Ze vluchtte naar Kenia en vond daar onderdak bij Al Shabaab. .