maandag, 6. augustus 2018 - 17:53 Update: 07-08-2018 9:06

Doden en tientallen gewonden bij grote explosie tankwagen in Italië

Doden en tientallen gewonden bij grote explosie tankwagen in Italië
Foto: Printscreem Youtube
Bologna

Door een grote explosie gevolg door een grote brand op de snelweg bij de Italiaanse stad Bologna zijn volgens de politie 2 mensen om het leven gekomen en zijn er tussen de 60 gewonden gevallen, van wie 14 ernstig.

Volgens de locale media zijn onder de gewonden 13 agenten. Deze stonden het verkeer te regelen van een eerder ongeval op de snelweg, toen een vrachtwagen met LPG inreed op een andere vrachtwagen met brandbare lading die stil stond in de file. Beide vrachtauto's vatte vlam en het duurde niet lang voordat de tankauto met LPG ontplofte. Tientallen mensen raakte gewond en twee mensen vonden de dood. Het gaat naar verluidt om de chauffeurs van de vrachtwagens.

Door de ontploffing stortte een deel van de verhoogde weg in. De brand sloeg over naar een terrein met auto's en een showroom. Meerdere voertuigen op dat terrein vatten vlam.

De brandweer zette zelfs een blushelikopter in om het vuur te blussen. Het verkeer op de snelweg liep kompleet vast. Mensen konden geen kant meer op. Ook ruiten van woningen en bedrijven in de buurt van het incident sprongen door de klap. Veel bewoners zijn elders ondergebracht. De hulpdiensten reden op en af om de vele gewonden naar ziekenhuizen over te brengen.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: