dinsdag, 28. augustus 2018 - 14:10 Update: 28-08-2018 18:17

Hoofdverdachte doodschieten agent weet niets meer

Hoofdverdachte doodschieten agent weet niets meer
Foto: Diego Parra
Spa

De 36-jarige Yvo T. uit Nederland die verdacht wordt van het doodschieten van een 38-jarige politieagent in het Belgische Spa, zegt tijdens de verhoren zich niets meer te kunnen herinneren. Dit meldt het parket van Verviers.

Volgens het Laatste Nieuws verklaart T. tegenover de politie dat de gebeurtenissen van zaterdag, tussen het verlaten van het café en het moment dat hij gewond werd gevonden in een tuin, één groot zwart gat is.  Daarnaast beroept de Nederlander zich op zijn zwijgrecht.

Yvo T. ging afgelopen zaterdag stappen in Spa en kreeg ruzie in een café. De eigenaar van het etablissement belde de politie die meteen ter plaatse kwam. T. en zijn kameraden waren inmiddels in een taxi gestapt. Toen agenten de Nederlanders wilde controleren, werd één van de agenten in zijn hoofd geschoten. Zijn collega beantwoorde het schot van T. en raakte hem in zijn buik.

Volgens bronnen is Yvo T. een man met veel problemen. Hij zou bij zijn ouders in de tuin wonen in een caravan. Daarnaast zou hij vaker betrokken zijn geweest bij drugs- en geweldsincidenten.

Categorie: