maandag, 2. september 2019 - 15:53 Update: 03-09-2019 7:39

Gevreesd voor veel doden bij brand op duikersboot bij Santa Cruz

brandweerman-boot
Foto: US Coast Guard
Santa Cruz/Californië

De hulpdiensten vrezen voor het leven van 34 mensen die waarschijnlijk nog aan boord zijn van een 23 meter lange boot bij het eiland Santa Cruz op ongeveer 20 mijl voor de kust in Californië waar in de nacht van zondag op maandag lokale tijd 03.28 uur (maandag 12.28 uur Nederlandse tijd) een grote brand is uitgebroken.

Nog 34 personen aan boord

De kustwacht maakt melding dat er benedendeks nog 34 personen aanwezig zouden moeten zijn op de brandende boot. Het gaat waarschijnlijk om een boot die wordt gebruikt om duikers naar speciale duikplekken te brengen. Wel zou de bemanning van totaal vijf personen zijn gered die boven in de stuurhut verbleef.

Oplaaiende brand

De brandweer probeert de brand te blussen maar zegt dat dit nog niet lukt omdat de brand steeds weer oplaait. De boot bevindt zich in het Channel Islands National Park.

Santa Cruz

Santa Cruz Island is een 35 km lang en 10 km breed eiland, dat voor de westkust van Californië ligt en bestuurlijk gezien onder Santa Barbara County valt. Het eiland, dat slechts 2 inwoners heeft, is een van de Channel Islands in het Channel Islands National Park

Categorie: