zondag, 10. november 2019 - 14:01 Update: 10-11-2019 18:05

Afgezaagde vrouwenarmen in rugzak Russische historicus aangetroffen

rivier-brug
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Sint-Petersburg/Rusland

Zaterdagochtend deed de Russische politie in Sint-Petersburg een wel heel lugubere ontdekking toen zij een dronken man uit de Moika-rivier haalden. In de rugtas die de man bij zich had zaten twee afgezaagde vrouwenarmen. Dit melden de Russische media.

Hoogleraar

Nadat de politie de man, die sterk onderkoeld was, uit het water hadden gehaald keken ze in de rugtas die hij bij zich droeg en deden de lugubere ontdekking. Het gaat volgens de Russische media om de 63-jarige hoogleraar Oleg Sokolov, een historicus.

Onthoofd lichaam

Toen de politie vervolgens thuis bij de man gingen kijken troffen zij daar een onthoofd en armloos lichaam aan van de 24-jarige Anastasia Jesjtsjenko, een oud-studente waarmee hij zou hebben samengewoond. Ook vonden zij daar een bebloede zaag. De man is door de politie aangehouden en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht met onderkoelingsverschijnselen. In een verklaring tegenover de politie zou de man hebben aangegeven na zijn daad zelfmoord te hebben willen plegen gekleed in een Napoleon uniform.

Categorie: