zondag, 19. januari 2020 - 11:12 Update: 19-01-2020 11:50

Amsterdamse crimineel Khalid J. gearresteerd in Dubai

crimineel khalid j., arresteren, dubai
Foto: Politie Voorburgwallen
Dubai

In Dubai is volgens betrouwbare bronnen de Amsterdamse crimineel Khalid J. (35) gearresteerd. Dit schrijft Het Parool zondag.

Volgens de krant beschuldigt Justitie hem van lidmaatschap van een criminele organisatie die liquidaties liet plegen. Khalid J. wordt al jaren gelinkt aan onderwereldmoorden. Het Openbaar Ministerie wilde tegenover de krant niets over de arrestatie zeggen, maar onkent die ook niet. Ingewijden hebben laten weten dat J. in gezelschap van nog zeker één andere Amsterdamse crimineel is opgepakt. 

Khalid J., afkomstig uit Amsterdam-Zuid, wordt vervolgd in een groot proces waarin tien veelal beruchte Amsterdamse criminelen terecht zullen staan voor betrokkenheid bij het moordcommando. Hij zou in elk geval van 1 december 2013 tot 31 dec 2014 een belangrijke rol hebben gespeeld in de groep. J. is overigens alleen aangeklaagd als lid van de criminele organisatie, niet voor concrete liquidaties. 

Het is de tweede keer in een maand tijd dat Dubai door Nederland gezochte criminelen arresteert. Half december werd topcrimineel Ridouan Taghi opgepakt. Die is samen met zijn vermeende rechterhand Said Razoukki hoofdverdachte in het grote liquidatieproces Marengo.