vrijdag, 19. november 2021 - 19:40

Groep besmette Nederlanders haalt woede van Spaans dorpje op de hals

Mirón

Een groep Nederland die in Spanje besmet zijn met het coronavirus hangt een boete van minimaal 3000 euro boven het hoofd. Ondanks een positieve coronatest, hebben de Nederlanders hun quarantaineplek in Spanje verlaten.

Volgens het RTL Nieuws wordt er gevreesd voor een corona-uitbraak. De burgemeester van het dorp laat weten: ‘''Maandag heeft iemand met klachten zich laten testen. Die persoon was positief op corona. Op dinsdag werden nog vijf anderen ziek en ook zij hadden allemaal het coronavirus opgelopen. Maar dinsdagmiddag waren ze ineens vertrokken, niemand heeft ze daarna nog gezien.’

De inwoners van het dorp Mirón zijn veelal boos. Volgens de burgemeester vinden ze het onverantwoord wat de Nederlanders hebben gedaan. De zaak wordt ook hoog opgenomen en de politie is opzoek naar de Nederlanders.

Vanwege het uitgevaardigde opsporingsbevel denkt de Spaanse politie dat de Nederlanders met de auto de grens over gegaan zijn. Als zij met het vliegtuig zouden zijn gegaan waren ze tegen de lamp gelopen.

Lees alles over:
Categorie: