dinsdag, 4. april 2023 - 16:06 Update: 04-04-2023 16:27

Ruim 2.200 kilo cocaïne van smokkelaars afgepakt

marine-drugs
Foto: Ministerie van Defensie
Caribisch Gebied

De Marine heeft in het Caribisch gebied in totaal meer dan 2.200 kilo cocaïne in beslag genomen. 'Dat was de opbrengst van 4 onderscheppingen tussen 10 en 13 maart', zo heeft het ministerie van Defensie vandaag bekendgemaakt.

Go-fasts

'De drugs lagen in alle gevallen op zogenoemde go-fasts. Deze snelle bootjes werden ontdekt door het maritieme patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribisch Gebied', aldus het ministerie.

Helikopter

Zr.Ms. Holland stuurde vervolgens de aan boord gestationeerde helikopter van de Amerikaanse kustwacht en twee snelle onderscheppingsboten op de go-fasts af. Daarvan gaf de bemanning van 2 van deze bootjes zich direct over. In beide andere gevallen gebeurde dat pas na enkele waarschuwingsschoten. 

Vernietigd

De drugs en in totaal 10 verdachten zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht. De smokkelaars worden vervolgd in de Verenigde Staten. De cocaïne is vernietigd.  

Bijna 13.000 kg drugs onderschept

Zr.Ms. Holland is sinds oktober vorig jaar het stationsschip in het Caribisch gebied. De Koninklijke marine werkt er afwisselend samen met de Kustwacht Caribisch Gebied en de Amerikaanse kustwacht. Inmiddels staat er bijna 13.000 kilo aan onderschepte drugs op naam van Zr.Ms. Holland.

Categorie:
Tag(s):