zondag, 23. oktober 2016 - 13:06 Update: 24-10-2016 12:59

Het blijkt kinderlijk eenvoudig om websites gerenommeerde bedrijven lam te leggen

Delen internet platleggen blijft koud kunstje
Foto: Archief FBF

Het blijkt een koud kunstje te zijn om grote delen van het internet lam te leggen. Het kan volgens Het Laatste Nieuws dat zonder ons medeweten digitale spullen in ons huis kunnen worden aangezet om de boel te saboteren.

Denkend hierbij aan beveiligingscamera’s, babyfoons, digitalerecorders en zelfs de digitale thermostaat kan bijdragen aan het onderuit halen van websites.

Afgelopen vrijdag bleek hoe kinderlijk eenvoudig het is om wereldwijd website van gerenommeerde bedrijven lam te leggen. Airbnb, Twitter, Paypal, Netflix en Sportify waren doelwit van kwaadwillenden. Naast Amerika waren ook tientallen websites in Europa het slachtoffer.

Hackers hadden een zogenoemde DDos aanval uitgevoerd op de Amerikaanse internetprovider Dyn. Bij een DDos aanval wordt er via zombiemachines een grote hoeveelheid zinloze data verstuurd die servers platleggen. Het is een vrij oude en redelijk eenvoudige manier om individuele websites uit de lucht te halen.  De DDOs aanval van afgelopen vrijdag was groot van omvang en langdurig. 

Categorie:
Tag(s):