donderdag, 17. december 2015 - 13:40 Update: 18-12-2015 9:42

Loonsverhoging voor personeel ABN AMRO

Nieuwe arbeidsvoorwaarden en sociaal plan CAO ABN AMRO
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

ABN AMRO en de vakbonden FNV Finance, De Unie en CNV Dienstenbond hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe arbeidsvoorwaarden cao per 1 januari 2016 en een nieuwe Sociaal Plan cao per 1 januari 2017.

De bank gaat onder andere investeren in  continue inzetbaarheid van medewerkers en het personeel krijgt een loonsverhoging van 1,5 procent vanaf 1 januari 2017. 

Hilde Garssen, Directeur HR ABN AMRO: 'We hebben met elkaar lastige discussies gevoerd en moeilijke beslissingen moeten nemen. We hebben met deze cao’s een verantwoord resultaat bereikt waarmee we naast de gematigde loonstijging investeren in duurzame inzetbaarheid van medewerkers. De nieuwe cao’s sluiten aan bij de huidige tijdsgeest en bij de bank die we willen zijn.'

De vakbonden leggen het onderhandelingsresultaat ter stemming voor aan hun leden. De uitslag van deze stemming wordt half januari 2016 verwacht. Bij een positieve uitkomst gaan de gemaakte afspraken per 1 januari 2016 in. De nieuwe cao is van toepassing op medewerkers die onder een Nederlands contract zijn aangesteld en heeft betrekking op ongeveer 80 procent van alle medewerkers van ABN AMRO.

Categorie:
Provincie: