maandag, 18. januari 2016 - 20:40 Update: 19-01-2016 13:54

Curatoren geven einde van de week meer duidelijkheid over V&D

Eind van de week meer duidelijkheid over nieuwe eigenaar V&D
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De curatoren van het failliete V&D hebben maandag meerder biedingen ontvangen. Het zijn zowel biedingen voor V&D als de restaurantketen La Place.

De curatoren zijn nu druk bezig deze biedingen te bestuderen en te vergelijken, zo laat de woordvoerder van de curatoren Edwin van Wijk weten. Dit meldt onder meer de NOS maandag.

De curatoren willen eind deze week duidelijk hebben wie de nieuwe eigenaar wordt. Er is nog een klein aantal partijen over die verder willen met V&D of onderdelen daarvan. Vorige week werd duidelijk dat er 70 partijen waren die interesse hadden in de warenhuisketen. Edwin van Wijk tegen de NOS: 'Uiteindelijk willen we maximaal drie verschillende eigenaren voor de V&D vinden.' Dat zou kunnen betekenen dat dat een partij het distributiecentrum overneemt, een andere La Place, en weer een andere de warenhuizen. Maar een doorstart met één nieuwe eigenaar heeft de voorkeur van de curator.

Ondertussen werkt het personeel van V&D gewoon door evenals de leveranciers, want de winkels en de restaurants blijven voorlopig nog open. het personeel krijgt nog tot eind februari salaris, dat via het UWV betaald worden. Een snelle doorstart is dus gewenst, ook vanwege het leegraken van de schappen. de warenhuisketen werd op oudjaarsdag failliet verklaard.

Categorie:
Provincie: