donderdag, 11. augustus 2016 - 8:36 Update: 11-08-2016 12:41

Piloten easyJet Schiphol staken opnieuw voor betere cao

Piloten easyJet Schiphol staken
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Schiphol

Piloten van easyJet op Schiphol leggen donderdag het werk tussen 05.00 en 10.00 uur neer. Dit heeft de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) bekendgemaakt.

'De easyJet-piloten leggen al voor de derde keer het werk neer met als inzet een faire cao met doorbetalen bij ziekte, minder oververmoeiende roosters, meer grip op het rooster en een beter pensioen', aldus VNV.

Derde stakingsronde

Op 14 juni 2016 en 1 augustus 2016 werd al eerder door de op Schiphol gestationeerde easyJet-piloten massaal gehoor gegeven aan de oproep om het werk neer te leggen. Op donderdag 11 augustus van 05.00 uur tot 10.00 uur zullen de Nederlandse easyJet-piloten voor de derde keer het werk neerleggen.

Overlast voor reizigers

Wederom moeten de easyJet-passagiers rekening houden met overlast. De overlast was bij de staking van 1 augustus extra groot doordat ook vluchten na het beëindigen van de staking door easyJet werden geannuleerd. De VNV betreurt de eventuele overlast voor reizigers. 'Geen piloot staakt voor zijn plezier, staken doet ons ook gewoon pijn, maar het easyJet-management laat ons gezien hun opstelling geen andere keuze', aldus VNV-voorzitter Steven Verhagen .

Serieus gesprek

De VNV heeft sinds de laatste stakingsdag easyJet CEO Carolyn McCall per brief opgeroepen om serieus met elkaar in gesprek te gaan. Haar reactie was bijzonder teleurstellend. EasyJet gaat vervolgens de confrontatie aan door met een hoger beroep en een nieuw kort geding het stakingsrecht van haar vliegers proberen te beperken. 

'We staan met ons team van onderhandelaars klaar om serieus met easyJet over onze faire cao-eisen te praten, maar voor een serieus gesprek zijn wel twee partijen met een mandaat nodig. Wij blijven zo nodig de komende maanden deze stakingsacties herhalen', besluit VNV-voorzitter Steven Verhagen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):