maandag, 5. september 2016 - 10:47 Update: 05-09-2016 11:02

Index Holland: koolmonoxidemelder van het fabricaat Pentagon niet veilig

Index Holland: koolmonoxidemelder van het fabricaat Pentagon niet veilig
Herpen

Index Holland waarschuwt dat de door hen geleverde koolmonoxidemelder van het fabricaat Pentagon type JLP-01 niet veilig is.

Bij laboratoriumtesten is vastgesteld dat de koolmonoxidemelder melder niet aan de essentiële veiligheidseisen voldoet. Deze sloeg bij een dodelijke concentratie koolmonoxide geen alarm. Dit meldt de NVWA, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit maandag op de website.

Langdurige inademing van koolmonoxide kan leiden tot duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn en in extreme gevallen tot bewusteloosheid of dood. Omdat veiligheid voorop staat bij Index Holland, is besloten om dit product terug te roepen uit de markt en van de consument  De koolmonoxidemelder JLP-01 is het van productiejaar 2015. Het fabricaat/typenummer en het productiejaar kunt u vinden door de koolmonoxidemelder van de sokkel halen. Deze gegevens staan namelijk op de achterzijde van de koolmonoxidemelder. Dit meldt Index Holland op de poster.

Consumenten die in het bezit zijn van een koolmonoxidemelder JLP-01 worden door Index Holland dringend verzocht  direct te stoppen met het gebruik hiervan en deze in te leveren bij het
gemeentelijk afvaldepot. Index Holland adviseert om consumenten ook om zich direct te melden bij de importeur; www.Index Holland.nl.
Index Holland: Ga naar onze FAQ en download het formulier Aanvraag Restitutie Aankoopbedrag JLP-01 omuw aankoopbedrag terug te vragen. Indien u wederverkoper van dit artikel bent, dan wordt u dringend verzocht om ditproduct niet meer te verkopen en te retourneren aan uw leverancier, Index Holland.

Voor meer informatie over deze terughaalactie kunt u contact opnemen met Index Holland via telefoonnummers 06 1107 3232 of per e-mail aan index@indexholland.nl