maandag, 5. september 2016 - 12:54 Update: 05-09-2016 12:58

FNV: Schilders laaiend over schandalige en laffe streek OnderhoudNL

FNV: Schilders laaiend over schandalige en laffe streek OnderhoudNL
Foto: Archief FBF.nl
Zutphen

Vanavond komen in Zutphen zestig schilders bijeen. Ze zijn ziedend op werkgeversorganisatie OnderhoudNL. Die sloot onlangs een cao-principeakkoord af met de LBV, een vakbond zonder leden in de schilderssector.

De LBV had werknemersbijeenkomsten gepland waar de schilders hun stem wilden laten horen. Die bijeenkomsten zijn door LBV op het laatste moment afgelast. In plaats daarvan kregen schilders van verschillende bedrijven een brief bij hun loonstrook. In die brief worden ze gedwongen om aanwezig te zijn bij bijeenkomsten op de bedrijven zelf, buiten werktijd, waar LBV het cao-akkoord komt toelichten. De schilders protesteren tegen de gang van zaken. Dit maakt Het FNV bekend.

Schandalig en laf

Dick Koerselman, actiecoördinator FNV: “Schilders zijn terecht laaiend over deze schandalige en laffe manier van doen. OnderhoudNL speelt onder één hoedje met een club die vakbondsmacht bewust ondermijnt. De schilders zijn hiervan het slachtoffer. Zij staan met lege handen, hun arbeidsvoorwaarden worden gesloopt. Het akkoord dat er nu ligt kost de schilder 1800 euro per jaar.”

De schilders eisen dat het akkoord met LBV van tafel gaat en dat OnderhoudNL het eindbod intrekt. Dat eindbod is tot tweemaal toe massaal afgewezen door de leden van FNV. Daarop nam de werkgeversclub zijn toevlucht tot de LBV. Werknemers willen dat OnderhoudNL fatsoenlijk gaat onderhandelen met de vertegenwoordigers van de echte vakbonden.

Tijdens de bijeenkomst in Zutphen worden vervolgacties besproken. In de loop van deze week volgen meer bijeenkomsten op verschillende locaties in het land.

Eisen voor cao

De schilders willen een fatsoenlijke loonsverhoging van 3 procent per jaar, een beoordelingssystematiek die recht doet aan vakmanschap, de aanpak van schijnzelfstandigheid en het verbeteren van de cao-naleving in de sector, een passende regeling voor seniorendagen en de verbetering van duurzame inzetbaarheid.

Werkgevers willen niet verder gaan dan 1,46 procent loonsverhoging per jaar. Ze willen bij een ‘voldoende’ beoordeling van de werknemer geen extra periodiek meer toekennen zoals voorheen. Seniorendagen willen ze afbouwen. De ‘interne flex’, dit is de beschikbaarheid van de werknemer, moet maximaal zijn zonder dat daar een extra vergoeding tegenover staat. Ook willen werkgevers hun verantwoordelijkheid van controle op arbeidsvoorwaarden niet nemen bij het inhuren van werknemers via een uitzendbureau.

Categorie: