woensdag, 14. juni 2017 - 10:07 Update: 14-06-2017 10:35

Werkgevers hebben moeite om hun vacatures vervuld te krijgen

Werkgevers hebben moeite om hun vacatures vervuld te krijgen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Uit een onderzoek van salarisverwerker ADP, adviesburau Berenschot en Performa UItgevers blijkt dat ruim de hleft vande werkgevers moeite heeft om geschikt personeen te vinden.

Dat de arbeidsmarkt weer zo snel zou aantrekken, hadden ze niet verwacht. Werkgevers hadden wel krapte verwacht, maar zijn overvallen door de snelheid en de omvang ervan. Dit melden meerdere media woensdag.

Moeite met werven van personeel

Bijna twee derde van de ruim duizend ondervraagde personeelsmanagers verwacht komend jaar in de problemen te komen, als gaat om werving van personeel. In 2016 had nog slechts 36 procent van de werkgevers problemen om vacatures vervuld te krijgen. en in 2015 slechts een kwart van de werkgevers.

De problemen zijn het grootst in de ICT en de techniek, maar ook in de gezondheidszorg, detailhandel en industrie heeft meer dan de helft van de werkgevers moeite om functies met de juiste mensen in te vullen. Ook zijn er personeelstekorten in de zakelijke dienstverlenng en de communicatie. Volgend jaar verwachten werkgevers in het onderwijs de sector te worden met de meeste personeelstekorten.