donderdag, 21. december 2017 - 8:09 Update: 21-12-2017 17:44

Aantal werklozen daalt onder 400 duizend

Aantal werklozen zakt onder 400 duizend
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

In november hadden bijna 8,7 miljoen mensen betaald werk. Dat is het hoogste aantal ooit. Het aantal 15- tot 75-jarigen met betaald werk is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 15 duizend per maand toegenomen, meldt het CBS.

Ruim 4,2 miljoen mensen hadden om uiteenlopende redenen geen betaald werk. Onder hen waren 397 duizend mensen die aangaven recent naar werk te hebben gezocht en daarvoor ook direct beschikbaar te zijn, de groep die volgens de ILO-definitie werkloos is. Daarmee komt het aantal werklozen voor het eerst na augustus 2009 weer onder de 400 duizend. Gemiddeld nam hun aantal in de laatste drie maanden af met 10 duizend per maand.

UWV: Aantal WW-uitkeringen blijft dalen

Het aantal lopende WW-uitkeringen nam in november 2017 met ruim 6 duizend af. Daarmee kwam het aantal WW-uitkeringen eind november uit op 337 duizend. Het aantal lopende uitkeringen daalt in bijna alle sectoren. Alleen in de sectoren landbouw en visserij, horeca en culturele instellingen nam het aantal lopende uitkeringen toe, waarschijnlijk omdat er in dit seizoen minder werk is in deze sectoren.

In de periode januari tot en met november 2017 verstrekte het UWV 362 duizend nieuwe uitkeringen. Dat is een daling van 18 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2016. In alle beroepsrichtingen is een daling van het aantal nieuwe uitkeringen te zien ten opzichte van vorig jaar.

----------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl automatisch binnenhalen? Gebruik onze RSS-feed (http://www.blikopnieuws.nl/feeds/all/rss.xml)

Categorie:
Provincie: