maandag, 22. februari 2016 - 18:42 Update: 24-02-2016 15:50

Zilveren Kruis verplicht pgb-budgethouders regeling geheim te houden

Zorgkantoor vraagt pgb-budgethouders mond te houden
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Hilversum

Zorgverzekeraar het Zilveren Kruis heeft pgb-budgethouders die onder haar verantwoordelijkheid vallen gevraagd een juridische verklaring te ondertekenen waarin zij afstand doen van het recht een klacht-, bezwaar- of beroepsprocedure bij de rechter te starten jegens het Zorgkantoor.

Dat blijkt uit een brief in handen van Radar, die de problematiek omtrent de pgb’s al eerder aan de kaak stelde.

Zilveren Kruis bevestigt dat de bewuste brief vorige week is verstuurd naar 185 veelal verstandelijk beperkte en/of kwetsbare cliënten. Het zou gaan om een groep die eerder aanslagen ontvingen van tienduizenden euro's omdat hun zorgverlener mogelijk fraude heeft gepleegd.

Bovendien erkent de cliënt door het ondertekenen van de verklaring verantwoordelijk te zijn voor de torenhoge schuld. Cliënten worden tot slot verplicht de getroffen regeling geheim te houden. Zilveren Kruis laat Radar in een reactie weten dat het voor de betreffende klanten geld van het persoongebonden zorgbudget (pgb) gaat proberen terug te halen bij vijf zorgaanbiedersTweede Kamerlid voor het CDA Mona Keijzer noemt de gang van zaken in de uitzending van maandagavond 'machtsmisbruik en onwettig'. Ook andere Kamerleden hebben reeds aangekondigd vragen te zullen stellen. 

Categorie:
Provincie: