dinsdag, 26. september 2017 - 18:31 Update: 26-09-2017 19:48

Tweede Kamer stemt in met ongewijzigd laten eigen zorgrisico

Tweede Kamer stemt in met ongewijzigd laten eigen zorgrisico
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Dinsdag heeft de Tweede Kamer gestemd vóór het wetsvoorstel voor het ongewijzigd laten van het eigen risico in de zorg.

Eerste Kamer

'Alleen de fractie DENK stemde tegen. Het wetsvoorstel gaat nu naar de Eerste Kamer, die er op dezelfde dag vanaf 19.45 uur over zal debatteren. Aansluitend stemt ook de Eerste Kamer over het wetsvoorstel', zo meldt de persvoorlichting van de Tweede Kamer dinsdag.

Geen verhoging eigen risico 2018

De onderhandelende partijen voor de kabinetsformatie willen dat het eigen risico in de zorg in 2018 niet hoger wordt dan 385,- euro, wat het huidige bedrag nu is. Dat verzoek heeft informateur Gerrit Zalm woensdag 20 september namens de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie overgebracht aan minister Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). 

Spoed

Om wettelijk te regelen dat het eigen risico in 2018 niet omhooggaat, is het nodig om de wet met spoed te wijzigen, vóór 1 oktober. Schippers heeft maandag 25 september een wetsvoorstel ingediend. Een Kamermeerderheid heeft donderdag 21 september ingestemd met het houden van een wetgevingsoverleg over dit wetsvoorstel.

Het wetgevingsoverleg kreeg op dinsdag 26 september een vervolg in een plenair debat met minister Schippers. Aansluitend stemde de Tweede Kamer over de wet. De Eerste Kamer zal zich er nog dezelfde dag over uitspreken.

Categorie:
Provincie: