vrijdag, 27. maart 2020 - 14:15 Update: 27-03-2020 16:43

Dodental stijgt naar 546, met coronavirus besmette personen naar 8.603

corona-virus
Foto: Pixabay/mattthewafflecat
Bilthoven

Het aantal gemelde mensen dat is overleden aan COVID-19 bedraagt in totaal 546 en neemt landelijk nog steeds toe. 'Het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en Intensive Care opnames is ten opzichte van gisteren met 349 toegenomen naar 2.500 en lijkt wat minder snel toe te nemen', zo meldt het RIVM vrijdag.

Effect maatregelen

Net als gisteren is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen zoals afstand houden, sociaal contact beperken en handen wassen werken.

Noord-Brabant

De provincie met de meest positief geteste personen is nog steeds Noord-Brabant met 2488 personen. Wel daalt het aantal nieuwe ziekenhuisopnames in deze provincie. Daarna zijn de meeste positief  geteste patiënten gemeld in Zuid-Holland (1249) en Noord-Holland (1235).  In deze twee provincies neemt het aantal ziekenhuisopnames relatief snel toe. Dit geldt ook voor de provincie Gelderland. In de provincies Friesland en Drenthe zijn de minste besmettingen met respectievelijk 83 en 81 positief geteste personen.

Uitbreiding gegevens over de uitbraak van het nieuwe coronavirus

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu krijgt steeds meer informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Zo zijn nu ook de actuele gegevens van stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie)  opgenomen in de rapportages.

Cijfers in werkelijkheid hoger

De basis voor het aantal bevestigde patiënten opgenomen in het ziekenhuis en de overlijdensgevallen door COVID-19 zijn de meldingen van de GGD’en. Er is een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat overlijden gerapporteerd wordt. Het aantal gemelde sterfgevallen per dag  betreft daarom overlijdensgevallen die zich over meerdere dagen hebben voorgedaan. Het werkelijke aantal COVID-19 gevallen is hoger dan het huidig aantal meldingen.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: