donderdag, 17. september 2020 - 9:19 Update: 17-09-2020 9:24

Aantal medewerkers bloedafname AVL positief getest op corona

Foto van afname bloed | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Een aantal medewerkers op de afdeling Bloedafname van het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) is positief getest op het coronavirus. 'De kans op besmetting van patiënten wordt zeer klein geacht', zo meldt het ziekenhuis donderdag.

Direct getest

'Deze medewerkers zijn -conform het coronapreventiebeleid van het AVL- direct getest toen zij lichte klachten vertoonden. De positief geteste medewerkers waren al thuis in afwachting van hun testuitslagen', aldus het ALV.

'Kort contact met patiënten' 

De besmettingen zijn hoogstwaarschijnlijk ontstaan van medewerker op medewerker. De kans op besmetting van patiënten die de afdeling Bloedafname hebben bezocht is minimaal. Op de Bloedafname gaat het om kort contact tussen medewerker en patiënt. 

Beschermingsmaatregelen

En vanaf het begin van de coronaperiode in maart zijn beschermende maatregelen getroffen om besmetting medewerker-patiënt en vice versa te voorkomen. Er zijn plexiglas schermen aangebracht in de prikcabines zodat er geen direct contact is. De wachtruimtes zijn verruimd zodat daar de 1,5 meter afstand in acht genomen kan worden. Begeleiders van patiënten worden gevraagd in de centrale hal van het ziekenhuis te wachten.

Voorzorgsmaatregelen

De medewerkers Bloedafname zonder klachten dragen nu uit voorzorg een chirurgisch (FF2) mondneusmasker tijdens hun werk. De continuïteit van de bloedafnames is gewaarborgd.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: