vrijdag, 10. juni 2016 - 17:00 Update: 10-06-2016 18:08

Vermeer woedend op politie: 'Lijk ik op een crimineel?'

Vermeer woedend op politie: 'Lijk ik op een crimineel?'
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Almere

Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer is het zat om 'elke dag' door de politie aan de kant gezet te worden. Onlangs werd Vermeer in Almere door een motoragent van de weg gehaald voor een controle.

Vermeer zegt tegenover de agent in het filmpje: ''Zie ik eruit als een crimineel? '' "Weet u wat het is, met zo'n auto..." Vermeer rijdt in een Mercedes. "Ik kan het betalen", zegt Vermeer.

Ook de neef van Vermeer was door een andere agent in de politiefuik gereden en meegenomen voor een controle. Als de Neef en Vermeer zeggen dat het is omdat ze bruin zijn, zegt de agent dat hij niet kon zien wie er in de auto zit, omdat de ramen getint zijn. "De auto valt me op", zegt de agent.

Toen de neef bij de auto van Vermeer bleef staan praten, vroeg de agent hem vriendelijk verderop te gaan staan. Toen de neef dat niet deed duwde de agent hem weg. Vermeer en een vrouw bij Vermeer in de auto zijden dat de agent ''hem niet moeten aanraken''. Hoe het verder is afgelopen blijft onduidelijk omdat de opname werd gestopt.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: