maandag, 31. oktober 2016 - 9:38 Update: 31-10-2016 9:54

Schaamhaar is weer 'hot'

Schaamhaar is weer 'hot'
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Londen

Wie nog steeds wekelijks zijn of haar schaamhaar scheert of waxt, kan daar mee stoppen. Althans als je de nieuwe trend rondom het geslachtsdeel wil volgen natuurlijk.

Volgens het Britse magazine Tatler laten de sterren als Lady Gaga, Madonna en Miley Cyrus hun schaamhaar weer groeien, net al in de jaren '80. Daarmee komt voor deze sterren in ieder geval een eind aan het wekelijks waxen, epileren of scheren. 

Veel mannen en vrouwen houden hun schaamhaar al jaren kort. De een doet dit door het netjes bij te trimmen de ander scheert het compleet kaal. Volgens de sterren hoeft dat niet meer en mag je het schaamhaar weer weelderig laten floreren.

Het schaamhaar

In de westerse cultuur wordt schaamhaar vooral om mode, populariteit, en esthetiek verwijderd. Het al dan niet volledig verwijderen van schaamhaar is in het Westen al begonnen in de jaren 60 in de porno-industrie, maar is daarbuiten pas sinds de late jaren 90 populair geworden. Dit ook onder druk van de cosmetische industrie.

De verschillende vormen waarin intiem onthaard wordt, zoals een streepje, of in de vorm van een hartje worden in de westerse cultuur vaak gezien als exotisch en modieus. Uit de resultaten van een studie, uitgevoerd in Duitsland door de Universiteit van Leipzig, blijkt evenwel dat tegenwoordig 88% van de vrouwen (gemiddelde leeftijd 23 jaar) de schaamstreek en de intieme delen onthaart. Er zijn echter ook mensen die een weelderige bos schaamhaar juist waarderen. Zo werd in de jaren tachtig veel schaamhaar als aantrekkelijk gezien in een vrouw.

Bescherming

Schaamhaar heeft trouwens een groot voordeel. Het dient als bescherming van het genitale gebied. Ook is het absoluut niet minder hygiënisch om je haar te laten staan. 

Categorie:
Provincie: