maandag, 30. november 2015 - 9:02

Gestolen bestelauto terug na achtervolging

Gestolen bestelauto terug na achtervolging
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Sint Willebrord

Na een achtervolging waarbij veel gevaarlijke situaties ontstonden is op zondagmiddag 29 november omstreeks 16.15 uur een gestolen bestelauto teruggevonden. De bestuurder is aangehouden.

Tijdens hun surveillanceronde waren twee agenten op weg naar een melding over een vervelende verkeersdeelnemer ergens in Roosendaal. Ter hoogte van de Hellemonsdreef zagen zij een bestelauto met hoge snelheid vanuit tegengestelde richting komen. Vanuit de politieauto werd met licht geseind naar de bestuurder van de bestelauto dat hij vaart moest minderen. Dit deed de bestuurder echter niet. De agenten draaiden hierop hun dienstauto en zijn achter de bestelauto aangereden.

Gestolen auto

De bestuurder van de bestelauto wilde zich duidelijk niet laten controleren. Hij bleef met hoge snelheid rijden. Op de parallelweg van de A58 stond inmiddels een politievoertuig dwars op de weg, om de bestuurder van de bestelauto tot stoppen te dwingen. Ook hier liet de bestuurder zich niet door stoppen. Hij reed, voordat hij het politievoertuig dreigde te raken, de berm in en zo de A58 op. Intussen ontstonden gevaarlijke situaties voor andere weggebruikers die op de A58 reden. De bestuurder van de bestelauto haalde op een gevaarlijke manier andere auto's in en auto's moesten voor hem vol op de rem om een aanrijding te voorkomen. Op de A58 konden de agenten het kenteken van de auto lezen en dit is doorgegeven aan de meldkamer. Toen bleek dat de agenten achter een gestolen auto aan zaten.

Zeer gevaarlijk rijgedrag

Plotseling, midden op de A 58, kwam de auto tot stilstand en reed ook ineens weer verder, tegen de richting in, de toerit naar Sint Willebrord op. Ook hier moesten weer diverse auto's uitwijken en remmen om aanrijdingen te voorkomen. Met hoge snelheid reed de bestuurder het dorp in en ook binnen de bebouwde kom hield de bestuurder geen rekening met andere weggebruikers. Snelheden van 110 kilometer per uur werden makkelijk gehaald en de auto vloog letterlijk over verkeersdrempels heen.

Verdachte aangehouden

Uiteindelijk reed de bestuurder zich klem in de Merelstraat en zag hij geen andere mogelijkheid meer dan er rennend vandoor te gaan. Een agent is te voet achter de man aangegaan en zijn collega is met de auto verder gereden. De verdachte is in de Sperwerdonk aangehouden. Het bleek een 41-jarige man te zijn die afkomstig is uit Roosendaal. Hij is overgebracht naar een politiecel en zal daar verder gehoord worden over zijn betrokkenheid bij deze zaak.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: