woensdag, 2. december 2015 - 13:34 Update: 02-12-2015 13:40

Eerste terrorismezitting verdachte (32) uit Huizen in De Bunker in Osdorp

Eerste terrorismezitting verdachte (32) uit Huizen in De Bunker in Osdorp
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Volgende week vrijdag wordt de eerste zitting in het onderzoek naar de 32-jarige terrorismeverdachte uit Huizen in de extra beveiligde zittingszaal van de rechtbank in Osdorp gehouden. Dit heeft de rechtbank Midden-Nederland besloten.

Voorbereiden terroristische misdrijven

Het Openbaar Ministerie (OM) legt de verdachte twee feiten ten laste. Het eerste betreft primair het deelnemen aan een criminele organisatie, die het oogmerk heeft het plegen van terroristische misdrijven, en subsidiair het treffen van voorbereidingshandeling voor deze deelname. Het tweede feit betreft samenspanning tot het plegen van terroristische misdrijven. 

Uitreizen naar Syrië

De verdachte werd eind augustus 2014 samen met nog drie medeverdachten aangehouden toen informatie binnen kwam dat twee gezinnen uit Huizen op het punt stonden uit te reizen naar het gebied in Syrië dan onder het bewind staat van de terroristische organisatie IS. De zaken tegen de drie anderen zijn eerder dit jaar geseponeerd. 

Tijdens de zitting op vrijdag 11 december zullen de onderzoekswensen besproken worden die de verdediging heeft ingediend. Ook zal de verdere planning van de strafzaak aan de orde komen. De zitting begint om 10.00 uur en zal een regiezitting zijn. 

Categorie:
Provincie: