woensdag, 16. december 2015 - 15:53 Update: 16-12-2015 15:58

OM vervolgt Gemeente Tilburg in zaak overleden baby zwembad Reeshof

OM vervolgt Gemeente Tilburg in zaak overleden baby zwembad Reeshof
Foto: Archief EHF
Tilburg

De gemeente Tilburg wordt door het Openbaar Ministerie (OM) vervolgd in de strafzaak ‘zwembad Reeshof’. dit heeft het OM woensdagmiddag laten weten.

Baby overleden 

Op 1 november 2011 raakte een baby in zwembad Reeshof levensgevaarlijk gewond doordat er luidsprekers van het plafond vielen. Het meisje overleed. De gemeente Tilburg zal worden gedagvaard wegens dood door schuld. Het onderzoek is tijdrovend en complex geweest. Eerder – in 2013 – werden naast de gemeente ook twee ambtenaren (zwembadwerknemers) aangemerkt voor vervolging. Daarna is bij de rechter-commissaris een twintigtal getuigen gehoord. Hun verklaringen wierpen een ander licht op het handelen van de beide ambtenaren en daarom worden hun zaken geseponeerd. 

Bevestiging luidsprekers verroest

Alleen de gemeente wordt vervolgd voor hun strafrechtelijke verantwoordelijkheid voor de gebeurtenissen die leidden tot het fatale ongeval in 2011. Die dag vielen er in het zwembad twee luidsprekers van het plafond; het bevestigingsmateriaal bleek verroest. De baby en de moeder van de baby werden geraakt. Het OM verwijt de gemeente dat zij onvoldoende heeft gedaan om de dood van het kindje te voorkomen.

Categorie:
Provincie: