dinsdag, 29. december 2015 - 11:00 Update: 29-12-2015 11:09

20% van de Nederlanders stopt met werken bij miljoen

20% van de Nederlanders stopt met werken bij miljoen
Foto: fbf
Amsterdam

Twee op de tien Nederlanders stopt met werken als ze eind dit jaar een miljoen of meer winnen in de loterij. Dit blijkt uit onderzoek van ING Private Banking.

Wie minimaal een miljoen wint, kiest er het vaakst voor om schulden af te lossen, of om op vakantie te gaan. En er wordt snel gedacht dat een miljoen wel genoeg is om als 45-jarige je leven lang niet meer te hoeven werken. Zeven op de tien Nederlanders vertrouwt voor later niet alleen op de loterij: zij bouwen ook vermogen op door te sparen, te beleggen of door het aflossen op hun hypotheek.

Nederland op miljoenenjacht

Meer dan de helft van de Nederlanders is van plan om mee te doen aan de oudejaarstrekking van de Staatsloterij. Een op de zeven Nederlanders gaat echt voor de hoofdprijs, voor bijna een kwart is het een gewoonte en 62% gaat voor een ‘leuk geldbedrag’. De kans om de hoofdprijs te winnen wordt door slechts 4% van de Nederlanders bij benadering goed ingeschat: zij schatten deze tussen de één op de 4 en 5 miljoen. Vrouwen schatten de kans daarbij vaker te groot in dan mannen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):