zaterdag, 2. januari 2016 - 12:20 Update: 02-01-2016 12:44

Eerste filevrije Nieuwjaarsdag sinds 2004 is een feit

Eerste filevrije Nieuwjaarsdag sinds 2004 is een feit
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Zwanenburg

Sinds 2004, het moment waarop de VID de files is gaan bijhouden, is het nog niet eerder voorgekomen dat er op Nieuwjaarsdag geen files stonden. 'Afgelopen vrijdag was dit voor het eerst het geval', meldt de VID zaterdag.

'In een tijd van alleen maar toenemende files, beleefden we gisteren de eerste filevrije Nieuwjaarsdag ooit', aldus de VID.

Op de snelwegen stond gedurende de hele dag geen file. De VID spreekt van een file wanneer deze langer is dan 1 kilometer. De filedruk bleef op 0 steken. Dat komt niet vaak voor. Het is sowieso de eerste filevrije Nieuwjaarsdag sinds de VID hierover statistieken bijhoudt. De vorige filevrije dag deed zich voor op 27 april 2015. Op Koningsdag stonden er toen de hele dag geen officiële files.

Lokale wegen

Op Nieuwjaarsdag kwam er alleen kort vertraging voor op lokale wegen naar de stranden. De diverse Nieuwjaarsduiken lokten aardig wat mensen naar Zandvoort, Bloemendaal, Wijk aan Zee en Castricum. Deze lokale wegen zijn niet meegenomen in deze berekening. Ook was de A28 bij ’t Harde korte tijd dicht, maar vanwege het geringe verkeer leverde dit slechts een korte wachtrij op van minder dan 1 kilometer.

Categorie:
Provincie: