donderdag, 7. januari 2016 - 11:58

Amsterdam gaat water in de stad beter gebruiken

Amsterdam gaat water in de stad beter gebruiken
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Amsterdam wil het water in de stad de komende jaren veel beter gaan gebruiken en toegankelijker maken, en de groeiende drukte meer spreiden over stad en regio. De gemeente gaat kades en oevers beter benutten voor recreatie door op meer plekken toegankelijke steigers te bouwen.

Dat staat in de Watervisie Amsterdam 2040, die vandaag is gepubliceerd. De stad zet in op meer zwemplekken, vaarroutes en watersportfaciliteiten, met name buiten het drukke centrum. De hoofdstad gaat ook kijken naar mogelijkheden om meer goederen over de gracht te vervoeren. En het college van B en W investeert in betere handhaving van overlast op het water, zoals te hard varen en geluidsoverlast.

De Watervisie is een document waarin de plannen, maatregelen en ideeën staan voor het water, de kades en de oevers van Amsterdam. Op dit moment is de gemeente al bezig met de ontwikkeling van de Sloterplas tot een echt recreatiemeer voor de stad. Aan de Amstel komen nieuwe aanlegsteigers, en de toegankelijkheid van het water aan de Weesperzijde wordt verbeterd. Verder wordt gekeken naar mogelijkheden om de Haarlemmervaart weer doorvaarbaar te maken voor pleziervaart. Bij de transformatie van de IJ-oevers en de ontwikkeling van IJburg investeert de gemeente samen met andere partijen al fors in nieuwe publieke voorzieningen, jachthavens en woonplekken aan en op het water.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):