dinsdag, 19. januari 2016 - 14:50 Update: 19-01-2016 15:04

‘Onrust bij medewerkers Xenos’

‘Onrust bij medewerkers Xenos’
Amsterdam

Personeel van de Xenos wordt morgen op de hoogte gebracht van een mededeling door hun filiaalmanager. Om wat voor mededeling het gaat wil een woordvoerder van de Blokker Holding, de eigenaar van Xenos, tegenover de NOS niet zeggen.

‘De medewerkers worden na sluitingstijd ingelicht. Tot die tijd kan ik er niets over zeggen, ons personeel gaat immers voor’, aldus de woordvoerder.

Xenos maakt deel uit van de Blokker Holding die 11 winkelformules heeft als Marskramer, Bart Smit, Inter Toys, Big Bazar en Leen Bakker. Volgens de woordvoerder zou de mededeling alleen betrekking hebben op de Xenos.

Veel ongeruste medewerkers van de Xenos nemen contact op met hun vakbond. Volgens Martijn der Heijer van CNV Vakmensen staat de telefoon roodgloeiend. ‘Ik krijg veel belletjes van medewerkers. Ze maken zich grote zorgen en gaan nu een onrustige dag en nacht tegemoet.’

Den Heijer zegt tegenover de NOS dat hij een reorganisatie verwacht bij Xenos. Vorig jaar werden er bij Blokker 400 arbeidsplaatsen geschrapt. ‘Het zal me niets verbazen als ook Xenos er nu aan moet geloven, het bedrijf moet concurreren met de Action en zal ook wat tikken hebben gehad van de crisis.’

Categorie:
Provincie: