donderdag, 28. januari 2016 - 22:17 Update: 28-01-2016 23:47

Zwaargewonde bij brand in gevangenis Vught

Brandalarm in gevangenis Vught, hulpdiensten rukken massaal uit
Foto: MV Blik op Nieuws
Vught

In de Penitentiaire Inrichting in Vught is donderdagavond een gevangene zwaargewond geraakt. Hij zou zijn cel in brand hebben gestoken, zo schrijft de NOS.

De gevangene moest worden gereanimeerd door de hulpdiensten en is daarna in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht

In de Penitentiare Inrichting in Vught ging donderdagavond het brandalarm af. Er werd daarna groot alarm geslagen en de hulpdiensten rukten massaal uit.

De brandweerkorpsen van Vught en Cromvoirt zijn aanwezig op het binnenterrein van de gevangenis. Verder staan er twee ambulances en drie poltieauto's,  zo weet Omroep Brabant.

Lifeliner Nederland meldde op Twitter: 'Inzet #Lifeliner3 #Vught: 'Het MMT vliegt over de incidentlocatie. Ze gaan op zoek naar een landingsplaats.' Er werden twee traumaheli's opgeroepen, waarvan in ieder geval een leek te gaan landen in Vught.

Voor zover bekend zijn er geen ontruimingen in de gevangenis. De brand is uitgebroken op de psychiatrische afdeling en zou inmiddels onder controle zijn. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: