dinsdag, 2. februari 2016 - 15:02

NVV overweegt stappen tegen Varkens in Nood

NVV overweegt stappen tegen Varkens in Nood
Barneveld

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) gaat onderzoeken of er stappen genomen kunnen worden tegen de Stichting Varkens in Nood en haar directeur Hans Baaij.

Baaij stelde maandagavond in een uitzending van AvroTros Radar meerdere malen dat gangbaar varkensvlees ‘onrechtmatig wordt geproduceerd’. Zijn zware beschuldigingen heeft hij meerdere malen in het programma geuit, zonder wederhoor toe te passen. ‘De varkenshouderij is - noch door Varkens in Nood, noch door AvroTros Radar - de gelegenheid geboden om een weerwoord te geven’, stelt NVV-voorzitter Jansen. ‘Bovendien zijn er geen feiten, cijfers of processen-verbaal gepresenteerd die Baaijs beschuldigingen onderbouwen.’

Op één hoop

‘Het rapport van Varkens in Nood betreft tientallen bijeen geraapte (soms decennia oude) onderzoeken en tientallen krantenartikelen uit binnen- en buitenland. Deze zijn allemaal op één hoop gegooid met de conclusie dat er 120 misstanden zijn in de varkenshouderij’, zegt Jansen. ‘De bronnen waarnaar Varkens in Nood in haar rapport verwijst, hebben in veel gevallen echter niets met de Nederlandse varkenshouderij te maken’, meent zij.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):