woensdag, 3. februari 2016 - 11:04 Update: 03-02-2016 11:50

'Studenten Amsterdam voelen zich onveilig na ernstig zedendelict'

'Studenten Amsterdam voelen zich onveilig na ernstig zedendelict'
Foto: fbf archief
Amsterdam

Studenten van het wooncomplex aan de H.J.E Wenckebachweg maken zich zorgen over hun veiligheid na het ernstige zedendelict dat vorige week op de Wenckebachweg plaatsvond.

Op de facebookpagina van de bewoners van de containerwoningen, die zich vlakbij de Bijlmerbajes bevinden, staat een lijst incidenten; ongure types in het complex, inbraken, seksuele intimidatie op straat en bedreiging. Maar het zedendelict van vorige week donderdag spant toch wel de kroon. Toen werd een vrouw 's nachts op het fietspad  langs de Bijlmerbajes door een onbekende man van haar fiets getrokken en in bosjes misbruikt. Dit schrijft het Parool woensdag.

Het gevoel van onveiligheid is toegenomen en daarom gaan mensen nu langs de deuren met een petitie voor camerabewaking bij voor- en achterdeur. Ook is er een 'samenfietsplan' gestart, dat binnen een paar dagen 240 leden heeft. Layla Jamari (25) vertelt hierover aan het Parool: ''Het werkt heel erg goed. Iemand post op Facebook dat ie bijvoorbeeld over een half uurtje bij het Amstelstation is en dan is er altijd wel iemand om mee naar huis te fietsen. Waar ik helemaal gelukkig van word, is dat er mensen zijn die al thuis zijn, maar die toch zeggen dat ze een meisje wel even willen komen halen.'

Sinds de wegwerkzaam heden in de buurt zijn het aantal incidenten op de H.J.E. Wenckebachweg toegenomen. \De krant meldt enkele  voorbeelden hiervan: een man die meisjes tot aan hun deur achtervolgt, een naakte jongeman die afgelopen zomer via de balkons de kamers van studentes binnenstapte en de bedreiging van een jongen met een mes.

Categorie:
Provincie: