donderdag, 4. februari 2016 - 19:15 Update: 04-02-2016 19:18

Ouderen breien recordaantal voor vluchtelingen

Ouderen breien recordaantal voor vluchtelingen
Foto: KBO:Arjen Jan Stada
Utrecht

Nederlandse ouderen hebben massaal hun hart laten spreken voor de vluchtelingen. Na de oproep voor de KBO-actie 'Een warm gebaar' gingen ze massaal sokken, sjaals, mutsen en truien breien om de vluchtelingen wat warmte te bieden.

Gisteren vond in Utrecht de overhandiging plaats van ruim 800 breiwerken. Een record volgens Rode Kruis Nederland. De KBO, de grootste seniorenorganisatie van Nederland, zorgt samen met hen voor de verspreiding onder de vluchtelingencentra.

'Hier is een warme sjaal, gebreid met sympathie door een 88-jarige! Moge de persoon die dit zal dragen met warme nabijheid omgeven worden.' Zo staat op een van de kaartjes die in de honderden pakketjes zaten die ouderen vanuit het hele land opstuurden na de oproep van de KBO.

Directeur Manon Vanderkaa van de KBO is blij en ontroerd door de vele hartverwarmende inzendingen. 'Het laat zien hoe ouderen zich het lot van de vluchtelingen aantrekken. Zij hebben vaak zelf in de oorlog ervaren hoe het is om te vluchten, honger en kou te hebben. Ik denk dat ze daarom zo massaal zijn gaan breien. Je ziet met hoeveel zorg ze dat hebben gedaan. Goed dat ouderen hiermee in al hun wijsheid en met al hun levenservaring een voorbeeld stellen.' 

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: